Werkwijze en FAQ

Een hond uit het buitenland? Er zijn veel mensen met een vooroordeel. Helaas zijn er inderdaad een aantal partijen én mensen die niet goed omgaan met honden. Denk aan bijvoorbeeld de puppyfarms, waar honden aan de lopende band worden doorgefokt. Frenchkings werkt hier NIET aan mee. Hoe dat zit? Dat leggen we je graag uit.

Frenchkings werkt samen met hondenliefhebbers. Mensen met een hart voor dieren, net als wij. De showwereld met honden is in andere landen veel groter. Dit betekent dat daar ook veelal mooiere honden zitten. En tja, Nederland is maar een klein landje. De baasjes van deze prachtige honden hebben af en toe een nestje. De pups groeien op in huis, krijgen liefde en aandacht en zijn voorzien van een stamboom. De stamboom sluit ook de mogelijkheid tot broodfok uit, in verband met de regelgeving hiervoor. Wij werken met gezonde, sociale pups die uit een goed nest komen!

We leggen het aan je uit.

 • we vinden het belangrijk dat je de pup kiest waarbij je “liefde op het eerste gezicht” ervaart
 • dat je ervaring hebt met honden, is voor ons een pre
 • wees er zeker van dat je de hond voldoende tijd, liefde en aandacht kunt geven. Een hond aanschaffen is voor langere tijd, wat ook verantwoording met zich meebrengt!

Kun je je vinden in het bovenstaande?

 • neem contact met ons op en vertel ons in welke situatie de pup bij jou terecht zal komen
 • we sturen je een concept van onze overeenkomst toe, zo weet je vooraf wat hierin staat
 • ben je akkoord met onze overeenkomst, dan vragen we jouw persoonlijke gegevens en ontvang je de overeenkomst voor de betreffende pup op jouw naam
 • je voldoet de aanbetaling van 50% (deze vermelden we ook in de overeenkomst en staat het zwart-op-wit)
 • jouw pup is gereserveerd! Afhankelijk van de huidige leeftijd, is het nog even wachten tot de pup er is
 • tijdens het wachten ontvang je wekelijks foto’s/video’s. Zo kun je zien hoe het met de pup gaat en hoe deze zich ontwikkelt
 • Vanaf de leeftijd van 15 weken (21 dagen na de rabies-vaccinatie met 12 weken) is de pup klaar om te reizen
 • Na aankomst verblijft de pup 48 uur bij Frenchkings. Vanaf aankomst houden we je op de hoogte met foto’s en video’s
 • Na 48 uur ben je van harte welkom om jouw pup op te halen. Je betaalt dan het restantbedrag.

Ga hiervoor naar onze contactpagina. Het meest eenvoudig bereik je ons via WhatsApp via +31685585150

Wij zitten in Berkel & Rodenrijs.

Kijk vooral eens in ons gastenboek! Hier lees je ervaringen van eerdere kopers. We hebben klanten uit heel Nederland en België. We staan ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Ook staan wij geregistreerd bij de RVO en NVWA.

Wij bieden mooie, gezonde pups aan met een stamboom. We zijn al jaren ervaren en hebben tevreden klanten!

Een aantal van onze pups hebben prijswinnaars in de bloedlijn. Hoe mooier deze bloedlijn, hoe meer invloed dit heeft op de prijs. Ook unieke uiterlijke kenmerken  zoals de kleur(samenstelling) kunnen een rol spelen in de bepaling van de prijs.

Nee, normaal gesproken niet. Een eigen nestje hebben we maar af en toe. De pups die je vind in ons aanbod, zijn dus nog niet in Nederland. Deze komen altijd pas nadat er een geschikt baasje is gevonden en de leeftijd van 15 weken is bereikt. Wanneer wel al een pup in Nederland hebben, staat dit er duidelijk bij op onze website.

Wij werken samen met gerenommeerde fokkers uit het buitenland. De hondjes komen uit bijvoorbeeld Belarus, Italië, Amerika en Rusland. Tijdens onze selectie van fokkers, zien we erop toe op dat er geen broodfok activiteiten plaatsvinden en dat de pups gezond, speels en in huiselijke kring opgroeien. Wij hebben een grote liefde voor dieren, dus werken niet mee aan dergelijke praktijken. Daarnaast zijn we al langere tijd vertrouwd met onze fokkers, vol positieve ervaringen.

Een deel van onze pups beschikt over een stamboom. In sommige gevallen niet en dit heeft vaak te maken met de kleur zoals een merle kleur bijvoorbeeld. Dit soort pups krijgen geen stamboom omdat de kleur niet is erkend bij de stamboomorganisaties.

Wij vragen altijd een aanbetaling van 50% van het aankoopbedrag van de pup. Hiermee word de fokker aanbetaald en de vliegreis voorbereid. Deze aanbetaling vragen wij zodat we zeker weten dat de pup ook daadwerkelijk word opgehaald bij aankomst. Wij werken met een overeenkomst waarin we de aanbetaling opnemen en afspraken hebben vastgelegd. Zo heb je alle afspraken dus zwart op wit! Fijn voor beide partijen.

De aanbetaling kan zowel per bank als aan huis. Veel klanten kiezen om dit digitaal te doen. Onze klanten zitten namelijk verspreid door heel Nederland en België. Het belangrijkste is waar je  jezelf het meest prettig bij voelt!

Vraag gerust een concept van de overeenkomst bij ons op! Zo kun je deze op je gemak doorlezen.

Wanneer de aanbetaling is ontvangen, is de reservering definitief. Eerder dus niet. Houd er dus rekening mee dat een pup ook ineens weg kan zijn! Het gaat in de meeste gevallen namelijk erg snel.

Na aankomst op Schiphol gaan we altijd langs de dierenarts en wordt de pup nogmaals gecontroleerd en voorzien van een Europees paspoort. We weten altijd al dat ze gezond zijn, want als ze Nederland vliegen moeten ze in het bezit zijn van de nodige vaccinaties en een gezondheidsverklaring, anders komen ze Nederland niet in. Dit doen we meer voor ons eigen gevoel. Zodra we bij de dierenarts zijn geweest is de pup klaar voor zijn nieuwe huisje en kan de pup opgehaald worden. Dit is vaak dezelfde dag al.

Dit is afhankelijk van de pup die je uitkiest. De pup moet de leeftijd van 15 weken hebben bereikt. Vanaf dat moment is het veilig om te reizen. Is de pup die je op het oog hebt al 15 weken, dan kan hij er vaak binnen een week zijn!

Nee, die is niet verantwoord. De pup krijgt altijd met de leeftijd van 12 weken de vaccinatie voor Rabiës. Deze heeft een inwerktijd van 21 dagen. Hierna is het veilig om het nest te verlaten. Dat is dus met 15 weken.

 

Tuurlijk! Onze fokkers vinden betrokken nieuwe baasjes super leuk. Hun zien hun pups als hun kinderen dus niks liever! Zo went de pup alvast aan zijn of haar naam.

Zeker ja! Onze fokkers sturen in de weken dat er nog gewacht moet worden op een pup vaak nieuwe beelden op zoals foto’s en video’s!  Dit is meestal tweewekelijks.

Wanneer je jouw pup ophaalt, krijg je van ons een puppypakket mee. Hierin zit wat voer vanuit de fokker (wat de pup gewend is) en een voorraad van het voer dat wij aanraden. Hier kan je even mee vooruit! Verder is het belangrijk dat de pup in zijn nieuwe huisje een veilig plekje heeft. Denk hierbij aan een mand en bench. Ook zijn een riempje, voerbakjes en borstels erg belangrijk om vast in huis te hebben.

Zeker, we hebben video’s van al onze pups beschikbaar.

We hebben foto’s van de ouders natuurlijk! Zo krijg je een goed beeld bij de komaf van de pup. Wanneer je met ons in gesprek bent over de pup die je op het oog hebt, kunnen deze foto’s natuurlijk met je delen. Al vind je de foto’s van de ouders eigenlijk altijd al in onze advertentie op de website!

Stuur ons vooral een berichtje met jouw vraag! Dan voorzien we je graag van een antwoord. Dit kan via +31685585150